En regnig och mysig söndag i juni

Sista helgen i juni innehöll inte bara midsommarfirande, utan även en utflykt till Emaus och Kristians pappa. Vädret var verkligen växlande mellan regn och sol, men skönt att vara ute var det i alla fall. Valter tycker så mycket om att titta på djuren på Emaus och det var mycket uppskattat att åka och fika hos farfar.

Helgmys med Valter

Nu när det börjar bli varmare och helgerna har bjudit på finare väder, så har vi passat på att vara ute mycket med Valter. Två besök de senaste helgerna till Emaus har det blivit. Valter gillar verkligen hästarna som finns där. Ett annat favoritställe är Margretegärdeparken där Valter brukar gunga. På helgerna passar vi också på att träffa kusinerna och åka och handla bröd från farfars bageri.

Nordens Ark

På onsdagen under min första jobbvecka i början av augusti slutade jag tidigt. Då hämtade Roberth och barnen upp mig och vi åkte till Nordens Ark. Vi hade perfekt väder, varmt men inte för varmt och inget regn. Det var första besöket för mig på säkert 15 år och det första för Roberth och barnen.

I parken skulle vi möta upp Maria, Anders och deras barn. På vägen till dem tittade vi bland annat på de röda pandorna, så söta, bockar, fåglar, leoparder m.m. Väldigt spännande tyckte barnen.

Vid falkarna mötte vi sedan upp de andra och såg fåglarna tränas och mata. My och Emilia hade sedan det ännu roligare tillsammans. Vi såg bland annat järvar, jätteroliga uttrar, de testade vilket djur de sprang lika fort som, My var lika snabb som en igelkott. De testade hur starka de var och vi såg massor med fler djur.

Sedan skulle de andra som kommit tidigare åka hem medan vi gick och åt. Toppen när det finns vegetarisk lasagne! Därefter besökte vi bondgården, dagens bästa enligt Alve verkade det som!

När vi egentligen var lite för trötta besökte vi även fågel och kräldjursdelen som var väldigt utbyggd sen jag varit där senast och jättefint och spännande.

Sedan ruschade vi mot bilen på trötta ben eftersom vi enligt Roberths stegräknare gått 17 000 steg under besöket. Vi var framme vid bilen fem i sju och parken stängde kl sju. :-) En jättefin dag hur som helst i en jättefin park!

 

Utflykt till Emaus och Skeppsviken

Även denna helgen har jag umgåtts mycket med mamma och pappa. Kristian är iväg och spelar in en ny skiva så då har jag passat på att vara extra mycket med mamma och pappa. I lördags hade jag heldag med mamma och Valter, vi åt gott och bara tog det lugnt ihop.Igår anslöt sig pappa till oss och vi gjorde en mysig utflykt till Emaus. Valter tyckte det var kul med djuren men läskig lukt i stallet. Igår körde jag dessutom ett dubbelpass med Anna på STC, så roligt att träna ihop.

Tidig dag

Har minst en dag i veckan som jag slutar halv två och det är så härligt. Underbart att hinna umgås mer med familjen och även med vänner ibland. Så här såg det ut en dag som jag slutade tidigt i april.

Hämta My på förskolan, Mia och Valter på besök, jag lagade mat; korvstroganoff, ris och grönsaker. Lek på lekplatsen och även njuta av vitsipporna bakom radhuset.

Här är även några bilder från en annan dag då vi gjorde om i Alve och Mys rum efter deras nya behov i och med att de blivit större. Ut med spisen ur Mys rum och in med den i Alves och in med ett skrivbord och smålegot i Mys rum. Sedan möblerade vi även om i bådas rum så det kändes luftigare.