Kalasklädd till mitt och mammas kalas

Sista bilderna från februari kommer från mitt och mammas kalas. Dagen efter min fest så hade vi dubbelt kalas hemma hos mig. Jag bakade en lite nyttigare tårta med kokossocker och Anna hade med sig en massa gott som hon och My hade bakat. Jag fick verkligen jättefina presenter så som kläder, en kokbok, strumpbyxor, ljuvliga blombuketter mm. Presenterna och korten var också jättefina. Jag hade på mig min nya snygga kjol som Kristian gett mig i födelsedagspresent. Topp, H&M, halsband, Lindex, strumpbyxor, Åhléns och den nya kjolen från Birger at Mikkelsen.

Pyssel i mars

Har kommer lite vad My och jag pysslat med i mars. My gjorde stentrollet Julia med stenar hon hittat när vi var på tipspromenad, inspirerad av troll de gjort på förskolan. Hon har även målat mycket på stafflit, här är några av målningarna.

Vi har såklart påskpysslat en hel del både hemma och hos mamma och pappa. Alve har dessutom ritat sin första teckning.

 

Efter midsommar…

har sommaren känts riktigt bra, livet i balans. Hemma kör Roberth och jag gärnet, Roberth har tapetserat Mys rum och köket, jag har målat om ett nattduksbord till My och vi har gjort om en byrå till dockskåp till henne och sedan bara att få saker på plats och all tvätt och matlagning. Men det känns ändå helt ok, dels passar vi på att använda vårt badkar, älskar att ligga i en timme på kvällen med en bra bok. Har läst massor i sommar. Och så har vi ju varit ute i stugan en del och där blir det mest vila, bara umgås, laga lite mat, plocka lite bär osv. Vi har även passat på att umgås med vänner och familj en del.

2014-06-19.png

Älskar vår veranda så skönt att kunna gå ut och äta och fika så smidigt. My plockar hem många fina sommarblommor. Gott att äta är nyttig egengjord glass samt mindre nyttiga kolasnittar jag bakade till midsommar.

2014-07-01.png

Lite bilder från landet. Att läsa på verandan på kvällen, underbart! Steglistan är en av alla bra böcker jag hittills läst i sommar. En dag fick vi härligt besök av Maria och Emilia. Ännu har bara fötterna fått bada, hoppas på ännu varmare väder.

2014-06-27.png

Förra veckan var barnen och jag på familjelunch hos Mia som bjöd på sin fantastiska blomkålssoppa, till och med My åt två portioner, sedan blev det häng på bibblan. En dag firade vi Lasses födelsedag på deras soliga veranda.

2014-06-29.png

Så här blev tapeterna i köket och Mys rum, färgerna är dock missvisande i Mys rum. Vi blev i alla fall supernöjda.

2014-07-02.png

Sedan så har vi ju också bakat och lagat mat en hel del i stan och på landet, både Roberth och jag. Förra fredan hjälpte jag Karin att baka tårtor till hennes och Lars bröllopsfest. Roberth har bla bakat tekakor och jag haverbröd. Roberth har även gjort surdegspizza för första gången och pulled pork (My och jag åt vegetarisk kebab) och jag bakade pitabröd till.

Nu önskar jag bara att sommaren ska fortsätta så här; umgås med vänner och familj, varva aktivitet och vila och göra lite utflykter och att jag ska bli kvitt förkylningen jag fick häromdagen.

Påskpynt & Påskpyssel

Innan påsk pysslade och pyntade My och jag för fullt. Mer, mer sa My när vi tog fram lådan med påskpynt. Så mysigt att föra vidare traditioner till My som verkligen uppskattar det! My har gjort påskkort,kycklingar av silkespapper, tittat på kycklingarna på Bohusläns Museum och målat påskbrev. Jag har också gjort lite påskpyssel i form av två påskharar.

2013-03-17 4.png2013-03-17 5.png2013-03-23 2.png2013-03-23.png2013-03-27.png     

Julpynt & Julgran

I söndags för en vecka sen passade Mia och Kristian My en stund medan Roberth och jag städade. Sedan var det dags för det roliga, julpyntandet! Jag gjorde i ordning en kricka med julstjärnor och My sjöng favoritsången Sankta Lucia för fullt. Granen blev vi inte färdiga med för vi vågade inte använda de gamla julgransljuset så My och jag pyntade den färdig i tisdags.

julpynta.pngjulstjarnor.pngjulpynta 2.pngjulpynta 3.pnggran.png     

Jag hade på mig kläder från Åhléns.